Grilovaný losos na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 150 g Čekanka
  • 150 g Cibulka jarní
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 30 g Jalovec
  • 5 g Cukr třtinový
  • 100 g Nakládaný zelený pepř
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 908.3 mg
  • Vláknina 7120 mg
  • Vitamín A 7120 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa rozdělíme na porce a vložíme do mělké mísy. Zalijeme marinádou z drceného pepře, jalovce, cukru, soli a oleje, necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Marinované maso rozložíme na alobal, pevně zabalíme a grilujeme 10 minut. Přendáme na talíře, ještě chvíli necháme odležet. Zatím ozdobíme talíře čekankovými listy a kolečky jarní cibulky. Po rozbalení na každou porci položíme plátek citronu a snítku petrželky.

Komentáře k receptu