Grilovaný losos na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 908.3 mg
- Vláknina 7120 mg
- Vitamín A 7120 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa rozdělíme na porce a vložíme do mělké mísy. Zalijeme marinádou z drceného pepře, jalovce, cukru, soli a oleje, necháme hodinu marinovat.
-
2
Marinované maso rozložíme na alobal, pevně zabalíme a grilujeme 10 minut. Přendáme na talíře, ještě chvíli necháme odležet. Zatím ozdobíme talíře čekankovými listy a kolečky jarní cibulky. Po rozbalení na každou porci položíme plátek citronu a snítku petrželky.