Žralok s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hrozinky
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Šafrán
  • 600 g Žraločí steak
  • 30 g Oříšky piniové
  • 30 g Fenykl čerstvý
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 573.4 mg
  • Vláknina 4002.5 mg
  • Vitamín A 4002.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky nechte 15 minut bobtnat ve vlažné vodě. V troubě mírně opražíme piniová semínka. Fenykl povaříme 1 minutu ve vařící vodě. Do pánve nalijeme olej, přidáme oloupaný stroužek česneku, spařená a oloupaná rajčata, šafrán, sůl a pepř a na mírném ohni rajčata dusíme za občasného zamíchání 10 minut.

  • 2

    Stroužek česneku vyhodíme, přidáme scezené a osušené rozinky, piniová semínka a nasekaný fenykl. Podusíme vše dalších 5 minut. Rybí maso osolíme a opepříme a povaříme v páře 10 minut. Jakmile je hotové, podáváme ho přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu