Noky s ropušnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 17 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 105.1 mg
- Draslík 1778.4 mg
- Vláknina 18675 mg
- Vitamín A 18675 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme noky. Uvaříme brambory. Scedíme je, oloupeme a propasírujeme sítem.
-
2
Na vál prosijeme mouku, doprostřed dáme propasírované brambory, necháme je vychladnout. Přidáme vejce a špetku soli, pár minut všechny přísady rychle hněteme, dokud nezískáme poměrně měkké těsto.
-
3
Na pomoučeném vále z něho tvoříme válečky o průměru asi 1,5 cm. Pokrájíme je zhruba na délku 2 cm.
-
4
Připravíme omáčku. Oloupeme česnek a cibuli, jemně nasekáme. Petrželku jemně nasekáme. Vykucháme rybu a pokrájíme na kousky.
-
5
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný česnek a papričku.
-
6
Přidáme pokrájenou rybu a 2-3 minuty ji smažíme. Potom přidáme nahrubo nasekaná rajčata a při střední teplotě 7-8 minut dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit nočky. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je děrovanou lžící. Pak je přelijeme připravenou omáčkou, jemně vše promícháme a hotový pokrm horký podáváme.