Orecchiette s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 15 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 326.2 mg
- Vláknina 12530.8 mg
- Vitamín A 12530.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse s vodou necháme 12 hodin bobtnat hrách. Oloupeme stroužky česneku, lehce je podrtíme. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Scedíme hrách, propláchneme ho, vsypeme do hrnce, přidáme bobkový list, rozmarýn, mrkev a 1 stroužek česneku. Zalijeme hrách dostatečným množstvím studené vody, pomalu ji uvedeme do varu. Při mírné teplotě vaříme hrách asi dvě a půl hodiny, dokud nebude měkký, a teprve před koncem vaření osolíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm zbývající stroužek česneku, přidáme scezený hrách a pár minut ho smažíme. Mezitím omyjeme rybí maso a pokrájíme na kousky. Smažíme je na zbývajícím oleji v nepřilnavé pánvi 2-3 minuty, potom je osolíme, opepříme a přidáme k hrachu.
-
3
Uvaříme těstoviny. Promícháme s hrachem a pokrájenou treskou. Posypeme vše čerstvě mletým pepřem a omytou nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.