Conchiglie s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 16 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 533.2 mg
- Vláknina 5357.5 mg
- Vitamín A 5357.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle propláchneme. Petrželku nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme.
-
2
Mušle scedíme, dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, 2 lžíce oleje a bílé víno. Při střední teplotě je za občasného potřesení pánví asi 10 minut povaříme pod pokličkou.
-
3
Hlemýždě vyjmeme, párátkem je vytáhneme z ulit a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařili, scedíme přes jemné sítko a uschováme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny.
-
4
Do pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm zbylý stroužek česneku a pálivou papričku. Obojí vyhodíme, dáme do pánve vyloupané mušle, scezenou tekutinu z jejich vaření a ještě 2-3 minuty je povaříme. Těstoviny scedíme, promícháme s připravenou omáčkou s vyloupanými mušlemi, přendáme vše na servírovací mísu, posypeme zbývající petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.