Salát z farfalle s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 18 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 75.7 mg
- Vláknina 5847.5 mg
- Vitamín A 5847.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme špetku soli a mícháme, dokud se sůl zcela nerozpustí. Přidáme špetku čerstvě mletého pepře, pramínkem přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
-
2
Opereme pažitku, jemně ji nasekáme. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, uvaříme farfalle.
-
3
Scezené těstoviny rychle propláchneme pod tekoucí studenou vodou a vysypeme je na servírovací mísu. Přelijeme připravenou směsí oleje a citronové šťávy, vše důkladně promícháme. Přidáme kaviár a pažitku, znovu všechno promícháme a necháme chvíli rozležet. Podáváme studené.