Chobotničky s těstovinami a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1720 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 1004.9 mg
- Vláknina 12687.5 mg
- Vitamín A 12687.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.
-
2
Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.
-
3
V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.
-
4
Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.
-
5
V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.