Pražská telecí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 242.9 mg
- Draslík 458.8 mg
- Vláknina 1624.5 mg
- Vitamín A 1624.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
-
3
Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou šunku, uvařené, nakrájené vejce, hrášek a necháme vše prohřát. Okořeníme nasekanou petrželkou.