Pražská telecí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Hrášek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Šunka dušená
  • 5 g Petržel - nať
  • 240 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 242.9 mg
  • Draslík 458.8 mg
  • Vláknina 1624.5 mg
  • Vitamín A 1624.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou šunku, uvařené, nakrájené vejce, hrášek a necháme vše prohřát. Okořeníme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu