Zapékaná krupicová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 20 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 276.3 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici uvaříme v osoleném mléce.

  • 2

    Do vychladlé kaše zamícháme máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru a sníh z bílků.

  • 3

    Vložíme do vymazané zapékací mísy a dáme do trouby zapéci. (Povrch můžeme před zapečením posypat kakaem a cukrem).

  • 4

    Podáváme s ovocným salátem.

Komentáře k receptu