Plzenské vošouchy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 3 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 887.9 mg
- Vláknina 15118 mg
- Vitamín A 15118 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Vše ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
-
2
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
-
3
Zlatavé vošouchy podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.Podáváme se zelím.