Telecí na paprice
Suroviny
- 500 g Telecí kýta
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 0.02 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 601.7 mg
- Vláknina 2463.8 mg
- Vitamín A 2463.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.
-
2
Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.
-
3
Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.