Hovězí kostky na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.5 kávová lžička Kari pasta
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Kardamom
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Chutney mangové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 320.5 mg
  • Vláknina 12764.8 mg
  • Vitamín A 12764.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové zadní hovězí maso zbavíme viditelného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme česnek a umeleme kmín.

  • 2

    Do velké pánve vložíme nakrájené maso, přidáme cibuli, mletý i nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek, kmín, koření kari, kardamom a kukurmu, dále sójovou omáčku, kari pastu a mangové chutney, přilijeme suché bílé víno a hovězí vývar. Směs promícháme, uvedeme do varu a přikryté dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny, až maso změkne. Potom sundáme pokličku, vaříme ještě 15 minut a vmícháme kukuřičnou mouku rozmíchanou ve vodě a dále povaříme. Když kari zhoustne, ihned ho rozdělíme na talíře a horké servírujeme.

Komentáře k receptu