Hovězí kostky na kari
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 0.5 kávová lžička Kari pasta
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Kardamom
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Chutney mangové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 320.5 mg
- Vláknina 12764.8 mg
- Vitamín A 12764.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové zadní hovězí maso zbavíme viditelného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nastrouháme čerstvý zázvor, prolisujeme česnek a umeleme kmín.
-
2
Do velké pánve vložíme nakrájené maso, přidáme cibuli, mletý i nastrouhaný čerstvý zázvor, česnek, kmín, koření kari, kardamom a kukurmu, dále sójovou omáčku, kari pastu a mangové chutney, přilijeme suché bílé víno a hovězí vývar. Směs promícháme, uvedeme do varu a přikryté dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny, až maso změkne. Potom sundáme pokličku, vaříme ještě 15 minut a vmícháme kukuřičnou mouku rozmíchanou ve vodě a dále povaříme. Když kari zhoustne, ihned ho rozdělíme na talíře a horké servírujeme.