Lehkovážné kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 3 g Kari koření
  • 3 g Kardamom
  • 50 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 g Paprika mletá sladká
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1.5 kg Kuřecí stehna
  • 1 kg Rýže Basmati
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1025 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 312.1 mg
  • Draslík 841.7 mg
  • Vláknina 7441.5 mg
  • Vitamín A 7441.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi WOK na másle a oleji osmažíme kusy kuřete bez kostí a kůže a vyjmeme je vedle.

  • 2

    Do volné pánve nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli a 4-5 minut dusíme doměkka. Přilijeme vodu a stále mícháme, abychom získali šťávu.

  • 3

    Přidáme kari, mletý kardamom, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, kostku bujonu, papriku, krájená rajčata, sůl a pepř a vše mícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit asi hodinu.

  • 4

    Servírujeme teplé s dušenou rýží basmati.

Komentáře k receptu