Česneková zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 4 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 15.1 mg
- Vláknina 24907.5 mg
- Vitamín A 24907.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 2 minuty.
-
2
Scedíme a vychladíme v ledové vodě.
-
3
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme drcený česnek a smažíme, jen než zezlátne. Přidáme jarní zeleninu, prohazujeme ji 2 minuty, aby se v česnekovém oleji stejnoměrně upravila, až je dobře prohřátá.
-
4
Osolíme a podáváme teplé nebo studené.