Ropušnice s paprikovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 22 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 291.8 mg
- Draslík 1367.5 mg
- Vláknina 1602.5 mg
- Vitamín A 1602.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky.
-
2
V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky.
-
3
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť.