Pečená treska s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1121.1 mg
- Vláknina 1835 mg
- Vitamín A 1835 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresky očistíme, odřízneme jim hlavu a ocas, otevřeme je a vykucháme, odstraníme kosti a ploutve a opatrně ryby rozevřeme na plocho. Promyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Omyjeme petrželku, jemně ji osušíme, oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme ho společně s petrželkou.
-
2
Rozetřeme po dně pekáče trochu oleje a rozložíme v něm naplocho otevřené tresky. Posypeme je nasekanou směsí česneku a petrželky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme zbývajícím olejem a posypeme strouhankou.
-
3
Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Po vytažení pekáče z trouby rozložíme tresky na servírovací mísu, zastříkneme je citronovou šťávou a horké podáváme.