Tuňák s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Hrášek
  • 100 g Kapusta kadeřavá
  • 500 g Tuňák obecný
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 48.6 mg
  • Draslík 701.5 mg
  • Vláknina 9522.5 mg
  • Vitamín A 9522.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme cibuli. Odstraníme z kapusty košťál a poškozené vrchní listy, kapustu omyjeme a pokrájíme na čtverečky. Maso z tuňáka pokrájíme na 4 plátky, osolíme je, opepříme a smažíme po každé straně 2 minuty v pánvi na oleji.

  • 2

    Rybí maso vyjmeme, dáme na talíř a udržujeme teplé.

  • 3

    Ve stejné pánvi smažíme 4 minuty cibuli, přidáme pokrájenou kapustu, boby a hrášek, přilijeme zeleninový vývar, osolíme ho, opepříme a vše 10 minut povaříme. Přidáme do pánve rybí plátky a dusíme vše další 4 minuty. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme na stůl.

Komentáře k receptu