Salát Carmen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Čekanka
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 434 mg
  • Vláknina 6812 mg
  • Vitamín A 6812 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme.

  • 4

    Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů.

Komentáře k receptu