Hřebenatky na roketě
Suroviny
- 200 g Roketa
- 400 g Mušle slávky
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Salát ledový
- 12 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 29.2 mg
- Draslík 1412 mg
- Vláknina 10399.8 mg
- Vitamín A 10399.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozpálíme podzemnicový olej a máslo. Hřebenatky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme.
-
3
Roketový salát rozdělíme na čtyři talíře a zalijeme zálivkou. Navrch dáme opečené mušle a ozdobíme rajčaty. Ihned podáváme.