Hřebenatky na roketě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Roketa
  • 400 g Mušle slávky
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Salát ledový
  • 12 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 29.2 mg
  • Draslík 1412 mg
  • Vláknina 10399.8 mg
  • Vitamín A 10399.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme podzemnicový olej a máslo. Hřebenatky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Roketový salát rozdělíme na čtyři talíře a zalijeme zálivkou. Navrch dáme opečené mušle a ozdobíme rajčaty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu