Bramborová polévka se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Majoránka
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 3805 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 64.4 mg
  • Draslík 1927.1 mg
  • Vláknina 43665.1 mg
  • Vitamín A 43665.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme, brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Vše vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut.

  • 2

    Sardelové řezy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián a majoránku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

  • 3

    Z vývaru vyjmeme polovinu mrkve a nakrájíme ji na dlouhé tenké proužky. Druhou polovinu mrkve a brambory ve vývaru rozmixujeme.

  • 4

    Přidáme smetanu, sůl a pepř. Strouhanku lehce osmahneme na suché pánvi.

  • 5

    Sardelové řezy, česnek, tymián a majoránku promícháme se strouhankou a olejem. Polévku krátce zahřejeme a nalijeme do talířů. Sardelovou pastu dáme doprostřed talířů a ozdobíme proužky mrkve a kroužky cibule. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu