Bramborová polévka se sardelkami
Suroviny
- 600 g Brambory
- 6 ks Sardelové řezy
- 3 ks Tymián čerstvý
- 3 ks Majoránka
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 109 g
- Sodík 3805 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 64.4 mg
- Draslík 1927.1 mg
- Vláknina 43665.1 mg
- Vitamín A 43665.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme, brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Vše vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut.
-
2
Sardelové řezy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián a majoránku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
-
3
Z vývaru vyjmeme polovinu mrkve a nakrájíme ji na dlouhé tenké proužky. Druhou polovinu mrkve a brambory ve vývaru rozmixujeme.
-
4
Přidáme smetanu, sůl a pepř. Strouhanku lehce osmahneme na suché pánvi.
-
5
Sardelové řezy, česnek, tymián a majoránku promícháme se strouhankou a olejem. Polévku krátce zahřejeme a nalijeme do talířů. Sardelovou pastu dáme doprostřed talířů a ozdobíme proužky mrkve a kroužky cibule. Ihned podáváme.