Holandský matjesový koktejl
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 4 ks Matjesy - filet
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Džus ananasový
- 2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 27 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 439.9 mg
- Vláknina 6969.9 mg
- Vitamín A 6969.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Smícháme majonézu, jogurt, smetanu, sůl, pepř, kari, ananasovou šťávu a estragonový ocet.
-
2
Matjesové řezy, oloupaná jablka, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s připravenou majonézou a necháme 30 minut v lednici.
-
3
Podáváme ve skleněných miskách s pečivem.
-
4