Těstovinový salát s brokolicí
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
- 300 g Brokolice
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 30 g Houby Shitake sušené
- 50 g Mandle
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Petržel - nať
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 4 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Ocet rýžový
- 5 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 9 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 760.5 mg
- Vláknina 16495 mg
- Vitamín A 16495 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tenké špagety uvaříme dle návodu, slijeme a ve větší míse je smícháme s vývarem, 2 lžícemi octa, dvěma lžícemi vína, cukrem a nasekanou petrželkou.
-
2
Ve wok pánvi rozpálíme olej, vsypeme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání smažíme, až cibulka zesklovatí.
-
3
Přidáme růžičky brokolice, promícháme a zlehka smažíme. Po chvíli přidáme předem v horké vodě namočené houby shiitake a kukuřici a zprudka smažíme.
-
4
Přelijeme směsí sójové omáčky, tří lžic vína saké a 2 lžic octa. Promícháme a po minutě odstavíme, přidáme těstoviny a necháme vychladnout.
-
5
Na velký talíř nebo mísu rozložíme omyté salátové listy a na ně navršíme směs nudlí a zeleniny. Na suché pánvi opražíme mandle a salát jimi posypeme. Zdobíme nakrájenou petrželovou natí.