Fazolkový salát s rumpsteakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 1 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 984.7 mg
- Vláknina 8878.3 mg
- Vitamín A 8878.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, očistíme a ve větším množství osolené vody uvaříme se saturejkou tak, aby zůstaly křupavé. Fazolky slijeme, zchladíme ledovou vodou, necháme na sítu okapat.
-
2
Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky.
-
3
Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kroužky. Tuk rozpálíme, tenký plátek masa osolíme a krátce osmahneme z obou stran. Vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
-
4
Do výpeku vsypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí.
-
5
Pánev odstavíme, cibuli podlijeme octem, přidáme olej, chilli, sůl a pepř. Fazolky dáme do mísy a přelijeme vlažným dresinkem. Maso rozkrájíme, položíme na salát.