Fazolkový salát s rumpsteakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 0.23 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 984.7 mg
  • Vláknina 8878.3 mg
  • Vitamín A 8878.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, očistíme a ve větším množství osolené vody uvaříme se saturejkou tak, aby zůstaly křupavé. Fazolky slijeme, zchladíme ledovou vodou, necháme na sítu okapat.

  • 2

    Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kroužky. Tuk rozpálíme, tenký plátek masa osolíme a krátce osmahneme z obou stran. Vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

  • 4

    Do výpeku vsypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí.

  • 5

    Pánev odstavíme, cibuli podlijeme octem, přidáme olej, chilli, sůl a pepř. Fazolky dáme do mísy a přelijeme vlažným dresinkem. Maso rozkrájíme, položíme na salát.

Komentáře k receptu