Hašé bramborové
Suroviny
- 225 g Sýr sójový - Tofu
- 25 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Brambory
- 1 ks Karotka
- 1 ks Cibule červená
- 6 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 15 g
- Sodík 915 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 14.7 mg
- Draslík 545.4 mg
- Vláknina 11636.2 mg
- Vitamín A 11636.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, brambory a zelené fazolky. Smažíme 7 minut, přisypeme mouku a minutu smažíme za neustálého míchání. Přimícháme postupně vývar.
-
2
Směs necháme podusit 15 minut, přidáme kostičky tofu a povaříme 5 minut. Osolíme, opepříme.
-
3
Bramborové hašé posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.