Dušené brambory s karotkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 317.9 mg
- Vláknina 11430 mg
- Vitamín A 11430 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory, karotku a větší cibuli pokrájíme na plátky. Všechnu zeleninu dáme střídavě do hrnce, zalijeme je vodou (do výšky 2/3 zeleniny), přidáme sůl, lžíci másla a pod poklicí zeleninu dusíme 15 minut doměkka. Přibližně 5 minut před dovařením přidáme k bramborům promytý mražený hrášek.
-
2
Měkkou zeleninu dáme na talíře i se zbylou šťávou a podáváme.