Uzená pečeně s hráškovou kaší

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 600 g Uzené maso vařené
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 247 mg
  • Vláknina 10353.5 mg
  • Vitamín A 10353.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso uvaříme.

  • 2

    V hrnku z másla a mouky připravíme jíšku.

  • 3

    Hrášek v hrnci podlijeme přiměřeným množstvím vývaru z vaření masa, opepříme a osolíme, přimícháme jíšku a pod pokličkou dusíme, až je hrášek měkký. V případě potřeby přilijeme vývar.

  • 4

    Uvařený hrášek prolisujeme a kaši dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přidáme hráškovou kaši a podáváme.

Komentáře k receptu