Pestrý zeleninový nákyp
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 350 g Pórek
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Mrkev kořen
- 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Mléko polotučné
- 6 polévková lžíce Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 123 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 250.5 mg
- Draslík 353.7 mg
- Vláknina 11811 mg
- Vitamín A 11811 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek, omytý a na kousky nakrájený pórek i očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev promícháme, vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme v troubě asi 15 minut.
-
2
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky květu připravíme těstíčko. Těstíčkem zalijeme podušenou zeleninu a upečeme v troubě do zlatova.
-
3
Ihned podáváme.