Randulcová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 250 g Kapusta růžičková
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 10 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 127.9 mg
  • Draslík 170 mg
  • Vláknina 9524.3 mg
  • Vitamín A 9524.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci vaříme omytou a očištěnou zeleninu.

  • 2

    Na pánvi si mezitím rozehřejeme máslo a olej, přidáme krupičku, osolíme a opepříme.

  • 3

    Mírně opražíme a přidáme vejce.

  • 4

    Jakmile se vejce začne srážet, roztrháme hmotu na malé kousky - randulce.

  • 5

    Přidáme do vývaru a povaříme.

Komentáře k receptu