Kuře pečené s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 347.3 mg
  • Draslík 990.8 mg
  • Vláknina 9115.8 mg
  • Vitamín A 9115.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře osolíme na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Podlijeme vodou, přidáme připravené kuře, pekáček přikryjeme a pečeme. Během pečení přeléváme kuře šťávou a podléváme horkou vodou.

  • 3

    K téměř měkkému kuřeti přidáme okapaný hrášek, po chvíli vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a cukrem a podle chuti přisolíme. Bez pokličky dopečeme v troubě.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu