Zadělávaná míchaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 250 g Kedlubna
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 10 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 192.7 mg
  • Vláknina 8751.5 mg
  • Vitamín A 8751.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem uvaříme doměkka v osolené vodě.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny a rozšleháme. Vše dobře provaříme v hustší omáčku.

  • 3

    Nakonec přidáme uvařenou zeleninu a ještě krátce povaříme, přisolíme, osladíme a vmícháme nasekanou petrželku.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu