Zadělávaná míchaná zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 151 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 192.7 mg
- Vláknina 8751.5 mg
- Vitamín A 8751.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem uvaříme doměkka v osolené vodě.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny a rozšleháme. Vše dobře provaříme v hustší omáčku.
-
3
Nakonec přidáme uvařenou zeleninu a ještě krátce povaříme, přisolíme, osladíme a vmícháme nasekanou petrželku.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.