Vepřové česnekové kostky s fazolemi
Suroviny
- 100 g Houby černé
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kari pasta červená
- 2 ks Chilli paprička
- 5 stroužek Česnek
- 0.5 kg Vepřová kýta
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Omáčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 672.7 mg
- Vláknina 6332 mg
- Vitamín A 6332 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostky z vepřového masa opláchneme ve vlažné vodě a osušíme v utěrce. Nakrájené maso na kostky nebo nudličky marinujeme několik minut v rybí omáčce. Krátce před tím necháme změknout houby ve vodě. Fazole a chilli papričky vypereme, osušíme a nakrájíme buď na kolečka nebo na menší kousky.
-
2
Stroužky česneku rozmačkáme a rozetřeme. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém česnek osmažíme.
-
3
K česneku do pánve vhodíme fazolky a ještě krátce osmahneme. Po osmažení fazoky odhrneme stranou.
-
4
Doprostřed pánve vložíme maso a prudce je opečeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou,která je velmi slaná, proto nepoužíváme sůl. Přidáme červenou kari pastu a na malé kousky pokrájené chilli papričky. Potom zpět vrátíme do směsi fazolky s česnekem a nakonec nadrobno nakrájené osušené houby.