Vepřová žebírka na sherry
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
- 200 ml Sherry brandy
- 100 ml Protlak rajčatový sterilovaný
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 kg Vepřová žebra
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 81 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 270 mg
- Draslík 915.8 mg
- Vláknina 1288.3 mg
- Vitamín A 1288.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.
-
2
Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.
-
3
Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.