Nejlepší pečená štika
Suroviny
- 1300 g Štika obecná
- 100 g Cibule červená
- 100 g Cibulka jarní
- 100 ml Olej slunečnicový
- 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 27 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 151.6 mg
- Vláknina 5729.1 mg
- Vitamín A 5729.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 10.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou štiku očistíme od šupin a z obou stran na několika místech nařízneme kůži. Štiku osolíme a opepříme.
-
2
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, bylinky nasekáme najemno, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vše v misce promícháme s olejem.
-
3
Připravenou zeleninovou směsí štiku naplníme a zbylou náplní štiku potřeme na povrchu. Rybu dobře zabalíme do alobalu a na grilu pečeme zhruba 40 minut.