Grilovaný mořský okoun se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka kukuřičná
  • 800 g Okouník mořský
  • 50 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Jablko granátové
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Melasa
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1010.8 mg
  • Vláknina 5880.8 mg
  • Vitamín A 5880.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z okouna posypeme oreganem a dáme stranou odležet. Mezitím si připravíme marinádu. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, nadrcený česnek a 3 nakrájená rajčata. Po cca 5 minutách přidáme nastrouhané jablko a postupně přidáváme kari, kmín, melasu, ocet, mouku a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 25 minut.

  • 2

    Papriky nakrájíme na proužky, zbylá rajčata na měsíčky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a desku potřeme olejem. Papriky a rajčata grilujeme cca 2 minuty doměkka. Poté je jen udržujeme teplé.

  • 3

    Filety důkladně potřeme marinádou a grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíř poté dáme horkou zeleninu, rybu a případně vše lehce potřeme znovu marinádou.

Komentáře k receptu