Hovězí plátky v hořčičné marinádě
Suroviny
- 600 g Cibule
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 50 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí kýta
- 1 polévková lžíce Hořčice staroanglická
- 1.5 polévková lžíce Worcester
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 40 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1356 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 117 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1103.5 mg
- Vláknina 5449.6 mg
- Vitamín A 5449.6 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
-
2
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.
-
3
Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
-
4
Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.
-
5
Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.