Hovězí plátky v hořčičné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí kýta
  • 1 polévková lžíce Hořčice staroanglická
  • 1.5 polévková lžíce Worcester
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 40 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1356 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1103.5 mg
  • Vláknina 5449.6 mg
  • Vitamín A 5449.6 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.

  • 2

    Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.

  • 3

    Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

  • 4

    Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.

  • 5

    Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.

Komentáře k receptu