Burger s řepou a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rajčata
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Majoránka
  • 60 g Červená řepa
  • 30 g Bazalka
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 20 g Křenová pasta - Krenex
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Roketa
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Bulky toastové
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1597 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 937.8 mg
  • Vláknina 10679.1 mg
  • Vitamín A 10679.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu.

  • 2

    V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety.

Komentáře k receptu