Nákyp z mletého masa s mangovým chutney a banány
Suroviny
- 75 g Hrozinky
- 500 g Hovězí maso mleté
- 3 kávová lžička Curry omáčka
- 2 ks Banány
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 stroužek Česnek
- 2 plátek Chléb toastový
- 0.125 l Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 264.6 mg
- Draslík 1086.6 mg
- Vláknina 8658.5 mg
- Vitamín A 8658.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 198.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 225C. Toastový chléb namočíme do studené vody, vymačkáme, natrháme na kousky a v míse smícháme s mletým masem. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a přidáme k masu. Přimícháme 1 veje, rozinky a 2lžíce mangového chutney. Ochutíme solí, pepřem, 2lžičkami curry a citronovou šťávou.
-
2
Zapékací mísu vymažeme tukem, přemístíme do ní masovou směs a urovnáme dohladka. Pečeme na střední liště trouby cca 20min.
-
3
Mezitím rozmícháme zbylá vejce s mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a zbytek curry. Oloupeme banány, nakrájíme na kolečka a rozložíme je na maso. Přelijeme mlékem a zapečeme ještě cca 15-20min dozlatova. Podáváme v zapékací míse.