Kotlety v sójové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Sójová omáčka
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 870.9 mg
  • Vláknina 4863.1 mg
  • Vitamín A 4863.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety očistíme, vložíme do misky, přelijeme marinádou (dobře všechny kotlety marinádou obalíme) a pod fólií necháme maso alespoň 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Odleželé kotlety položíme na olejem potřený rošt a v grilu předehřátém na vyšší teplotu pečeme po každé straně asi 8 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pod gril vložíme plátky pomeranče, které jsme rovněž potřeli marinádou. Grilujeme zhruba minutu po každé straně.

  • 3

    Kotlety podáváme ozdobené plátky pomeranče.

  • 4

    Na marinádu v misce promícháme jemně mletý zázvor, olej, sójovou omáčku, pepř a hořčici.

Komentáře k receptu