Losos v miso marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Suroviny
- 125 g Pasta shiro miso
- 800 g Losos - filety
- 15 g Řasa Wakame
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Med včelí
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Víno Saké
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1183 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 871.8 mg
- Vláknina 1995 mg
- Vitamín A 1995 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy [55977]:
-
2
Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
-
3
Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
-
4
V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.
-
5
Připravíme si marinádu miso. Do pánve vlijeme rýžové víno a saké, přidáme cukr. Mícháme, dokud se cukr v tekutině úplně nerozpustí.
-
6
Přivedeme tekutinu k varu, odstavíme a zamícháme k tekutině miso pastu, aby se všechno dokonale smísilo. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
7
Lososa naskládáme do nekovové nádoby. Naneseme na filety marinádu, obrátíme rybu, aby se celá pokryla marinádou.
-
8
Zahřejeme si gril a rybu grilujeme z každé strany 3 minuty.
-
9
Rybu podáváme se salátem z okurky a mořské řasy.