Grilované kuřecí paličky pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá uzená
- 8 ks Kuřecí stehna
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 2 polévková lžíce Melasa
- 4 polévková lžíce Pyré rajčatové
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 53 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 901.9 mg
- Vláknina 164.8 mg
- Vitamín A 164.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce, kterou je možné uzavřít, smícháme kukuřičný olej, melasu, rajčatové pyré, hořčičný prášek, vinný ocet, worcester, uzenou papriku, sůl a pepř.
-
2
Kuřecí stehna několikrát nařízneme a vložíme do marinády. Několikrát je v marinádě otočíme, aby se dostala dovnitř do masa. Nádobu s kuřecími paličkami uzavřeme do chladničky a necháme 4 hodiny marinovat.
-
3
Paličky vyjmeme z marinády a její přebytek oklepeme. Rozehřejeme si gril a paličky ze všech stran grilujeme, celkem asi 16 minut. Podáváme.