Jehněčí kotlety se zeleninovým salátem a sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 68 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 1244.5 mg
- Vláknina 4084.5 mg
- Vitamín A 4084.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
60 ml oleje smícháme s nasekaným česnekem, třetinou citronové šťávy, oreganem, osolíme a opepříme jednou špetkou. Maso obalíme v připravené směsi. Rajčata, okurky a cibuli očistíme, pokrájíme na drobné kostičky, smícháme dohromady, přidáme olivy a rozdrolený sýr. Osolíme, opepříme, vlijeme zbytek oleje a citronové šťávy.
-
2
Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi, cca 4 minuty z každé strany. Poté servírujeme se salátem.