Hůlkův sýrový vynález

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 3 g Kmín drcený
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 50 g Sýr Čedar
  • 150 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 5 g Nakládaný zelený pepř
  • 1 hrst Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 657.5 mg
  • Vitamín A 657.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvarůžky opatrně podélně rozkrojíme, aby byly slabší. Všechny sýry nakrájíme na kostičky a promícháme s pálivou paprikou, kmínem a zeleným pepřem. Na dno zapékací misky nebo pekáčku rozložíme plátky tvarůžků, na ně navršíme vrstvu sýrové směsi a zakryjeme opět vrstvou tvarůžkových plátků. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby pod gril, zahříváme na úplně minimální stupeň, jen aby se sýry roztekly a propojily, nesmí se péct. Hotové posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu