Grilované avokádo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Olivy černé
  • 20 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Avokádo
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 529.9 mg
  • Vláknina 16056.1 mg
  • Vitamín A 16056.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, pažitku a olivy nakrájíme nadrobno, avokádo vypeckujeme a dužinu potřeme olivovým olejem. Rošt potřeme rostlinným olejem.

  • 2

    V misce promícháme olej, citronovou šťávu, cibuli, pažitku a olivy. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Rozpůlená avokáda položíme na rošt řeznou stranou a grilujeme zhruba 5 minut. Poté avokáda otočíme, naplníme olivovou směsí a grilujeme další 3 minuty.

Komentáře k receptu