Grilované čekanky s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 325.7 mg
- Vláknina 9333.1 mg
- Vitamín A 9333.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové hlávky dobře propláchneme a necháme řádně okapat. Hlávky rozpůlíme, posypeme solí, pepřem a rovnoměrně zakapeme olivovým olejem. Rošt potřeme rostlinným olejem.
-
2
Před grilováním čekanku namočíme do oleje, necháme okapat a grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování čekanku obracíme a potíráme olejem. Čekanku podáváme pokapanou octem balsamico.