Grilovaný okoun na šalvěji

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 40 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Limetka
  • 1.4 kg Okoun říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 82.1 mg
  • Vláknina 5140 mg
  • Vitamín A 5140 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného okouna opláchneme a osušíme. Pokapeme citronovu šťávou a potřeme olivovým olejem zvenku i uvnitř, osolíme a do břicha vložíme několik lístků šalvěje.

  • 2

    Vložíme do grilovací mřížky a pečeme 15 minut z obou stran, neotáčíme příliš často, aby se okoun nerozpadal, raději necháme vytvořit opečenou krustu z kůže.

  • 3

    Podáváme ozdobené lístkem šalvěje a plátkem limetky.

Komentáře k receptu