Vepřové teriyaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová krkovička
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 98.2 mg
  • Vláknina 1607 mg
  • Vitamín A 1607 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky a důkladně pomažeme marinádou teriyaki. Přidáme k masu na plátky pokrájenou zeleninu, kolečka cibule, dáme do ledničky a necháme dvě hodiny marinovat.

  • 2

    Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Steaky grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené, avšak stále šťavnaté. Poslední dvě minuty grilujeme i zeleninu, kterou podáváme spolu s masem.

Komentáře k receptu