Grilované kuře s lilkem a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 1200 g Kuře
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1106 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 991 mg
  • Vláknina 7970.8 mg
  • Vitamín A 7970.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    U kuřete prořízneme prsní kost a rozdělíme ho na poloviny a rozložíme na plech.

  • 2

    Z hořčice, prolisovaného česneku, rajského protlaku, medu, oleje, másla, grilovacího koření, soli, cukru a pálivé papriky rozmícháme v misce marinádu, kterou potřeme rozporcované kuře. Necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce. Než ho budeme grilovat, necháme kuře půl hodiny na pokojové teplotě. Grilujeme tak, aby byla ze všech stran rovnoměrně propečená.

  • 3

    Brambory si předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak je nakrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cuketu a lilek omyjeme a pokrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na klínky. Potřeme zbytkem marinády a také grilujeme.

  • 4

    V misce si připravíme ochucený tvaroh: utřeme česnek a promícháme ho se solí, pepřem a nadrobno nasekaným koprem a vložíme k tvarohu a promísíme. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a lehce zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a zakapeme ještě olivovým olejem. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou šalotkou.

  • 5

    Ochucený tvaroh a rajčata servírujeme ke grilovanému kuřeti a zelenině.

Komentáře k receptu