Cuketové ražniči s žampióny a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kompot ananasový
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 145.5 mg
  • Vláknina 12205.4 mg
  • Vitamín A 12205.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na 1 cm plátky. Hlavičky malých žampiónů očistíme omyjeme a osušíme. Sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Kompotovaný ananas scedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat.

  • 2

    Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience. Připravíme si marinádu: V misce smícháme olivový olej, pepř 4 barev, sůl, sušenou petrželku a citrónovou kůru.

  • 3

    Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova 10-15 minut. Během grilování je potíráme připravenou marinádou. Servírujeme je horké.

Komentáře k receptu