Makrela s fenyklovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Makrela obecná
  • 9 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Kapary
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 6 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Citrony
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1374 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 475.5 mg
  • Vláknina 11847.5 mg
  • Vitamín A 11847.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelu nakrájíme na povrchu do mřížky, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Vnitřek ryby také potřeme olejem, nasolíme a opepříme, vložíme několik plátků citronu, spíchneme párátkem. Plátky citronu rozložíme i po a přetáhneme potravinářskou síťkou nebo ovážeme nití, aby se nesesmekly. Makrelu grilujeme 20 minut, až je dobře propečená.

  • 2

    Mezitím si připravíme fenyklový salát. Do mísy nakrájíme fenykl, přidáme kapary, prolisovaný česnek, petržel, zakapeme citronovou šťávou a olejem, podle chuti osolíme, opepříme. Hotový salát podáváme jako přílohu ke grilované makrele, kterou ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu