Grilovaný mečoun se salátem z lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 800 g Filé z mečouna
  • 40 g Máta
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Olej z vlašských ořechů
  • 20 ml Ocet vinný
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1068 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1029.2 mg
  • Vláknina 9994.1 mg
  • Vitamín A 9994.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mečouna nakrájíme steaky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na gril. Pečeme 10 minut z obou stran. Mezitím 3 minuty povaříme fazolové lusky, necháme okapat a dáme do mísy vychladnout. Přidáme bylinky, nasekané ořechy, sůl a pepř.

  • 2

    Na dresink smícháme oleje s cukrem, octem a prolisovaným česnekem. Podáváme porci mečouna přelitou dresinkem a salát.

Komentáře k receptu